Yoga er for alle og handler om at arbejde med kroppen og nervesystemet, så bindevæv, sener, ledbånd og muskler strækkes. Og du får større bevægelighed, mindre stive led, bedre balance og åndedræt
Vi kombinerer ofte elementer fra den traditionelle Hatha yoga asana (stillinger) det vil sige udøve forskellige asanas i små sekvenser i dynamisk flow (kaldes ofte vinyasa).
Det giver en mere intens yoga-oplevelse, som kan anbefales både til den let øvede yogi eller til dig, der bare vil prøve yoga, men ikke er specielt smidig.
En sund kropsholdning og et stærkt sind er et rigtigt udgangspunkt for at have det grundlæggende godt – og grin, leg og spontanitet skal der være masser af – både på yogamåtten og i øvrigt.
Der indgår Pranayama (åndedrætsøvelser) og afspænding (Yoga Nidra).
Dynamisk opvarmning som De 5 Tibetaner og variationer over Solhilsener (Surya Namaskar) og Måne hilsner (Chandra Namaskar)
Der lægges vægt på at skabe en dynamisk balance mellem styrke og smidighed i krop og sind gennem en række forskellige asanas (stillinger) af stigende sværhedsgrad og der udvikles smidighed, styrke, balance og fokus. Metoden er opbygget så der i begyndelsen arbejdes med de stående asanas for derigennem at styrke, smidiggøre kroppen og forberede den til de mere krævende asanas, som f. eks. siddende, liggende, bag – side og foroverbøjninger, twist og omvendte asanas.
Der anvendes forskellige hjælpemidler: Bolster, klodser, ringe, bånd, stole, væggen og tæpper.
Vi afslutter hver yoga-praksis med en lang afspænding(yoga Nidra), så du føler dig nulstillet, med din egen indre ro og harmoni i åndedrættet, krop og sind
Hver Yoga-praksis vil indeholde følgende:
· Meditation, Antar Mouna 1. trin (Indre stilhed)
· Pranayama (åndedrætsøvelser)
· Asanas (yogastillinger)
· Afspænding /meditation Yoga Nidra(yoga søvn)
Medbring egen Yogamåtte, tæppe og en flaske vand, der er håndsprit i lokalet.
DET NYE YOGA LOKALE
se under Yoga begyndere eller klik her
/Yoga---begyndere
Esrum Gymnastik Forening | Toften 2B | 3230 Græsted | Tlf.: 48399384